Business Kuopio

 

10 Kasvu Open finalistille Nordean ja Kasvun Roihun kokoama neuvonantajaryhmä vuodeksi käyttöön

30.10.2017

Suomen suurimman kasvun sparrausohjelman pääyhteistyökumppani Nordea palkitsee myös tänä vuonna Kasvu Openin kymmenen finalistia Nordea Growth -ohjelmalla. Palkitut yritykset saavat käyttöönsä vuoden ajaksi heille räätälöidyn kolmen hengen neuvonantajaryhmän – Growth Boardin, jonka tehtävänä on sparrata ja tukea yritystä rahoitusvalmiuksien parantamisessa.

Nordea Growth -ohjelmaan valittiin suoraan Kasvu Openin valtakunnallisen tuomariston valitsemat kymmenen kovinta kasvuyritystä 100 finalistin joukosta. Nämä kymmenen yritystä ovat seuloutuneet yli 800 tänä vuonna Kasvu Openiin kasvusuunnitelmansa lähettäneen yrityksen joukosta. Kasvu Openin tämän vuoden kymmenen kovinta yritystä ovat: Graphic Concrete Oy, Robben Pieni Puutarha Oy, Snowek Oy, Volter Oy, BroadBit Batteries Oy, Emmy Clothing Company Oy, Neuro Event Labs Oy, Noiseless Acoustics Oy, Oviku Oy ja Te?ted Oy.

Kasvu Openin Startup-sarjan kunniamainittu yritys Neuro Event Labs Oy tuottaa konenäköön ja koneoppimiseen pohjautuvaa epilepsiakohtausten etämonitorointia ja analysointia. Neuro Event Labs Oy:n toimitusjohtaja Kaapo Annala odottaa kiinnostuksella Growth Board työskentelyn alkamista.

– Yrityksemme ensi vuoden missiona on skaalata tuotettamme kansainvälisesti erityisesti Euroopan ja USA:n markkinoille. Toivomme, että Nordea Growth – ohjelmasta saamme apua juuri tähän työhön. Growth Boardin jäseniksi toivomme asiantuntijoita, joilla on erityisesti osaamista Medical-toimialasta, kansainvälistymisestä, myynnistä ja talouden hallinnasta.”

Nordea on tukenut kasvuyrityksiä jo usean vuoden ajan yhtenä Kasvu Openin pääyhteistyökumppaneista. Tämän vuoden aikana Kasvu Openin tapahtumapäivissä kiertänyt Nordean 45 hengen tiimi on pystynyt myös tänä vuonna tukemaan valtavaa määrää suomalaisia pieniä ja keskisuuria yrityksiä kasvun tiellä. Tämän lisäksi Nordea on jo kahden vuoden ajan halunnut tukea valikoidun yritysjoukon kasvua Nordea Growth – ohjelman avulla. Nordean pk-yrityksistä vastaavan johtajan Iiro Koranderin mukaan Nordea haluaa jatkaa tätä ohjelmaa myös tänä vuonna, koska se mahdollistaa yrityksien kasvun tukemista monipuolisemmin ja pitkäjänteisemmin.

– Uskon, että Nordea Growth -ohjelman avulla autamme kyseisiä yrityksiä vielä monipuolisemmin ja pystymme tukemaan heitä kasvun aikaansaamisessa vielä vuoden eteenpäin. Uskon myös, että yritykset arvostavat kyseistä ohjelmaa, joka tarjoaa konkreettista asiantuntijasparrausta yritysten kehittämisessä.”

Korander toivoo, että ohjelma tuottaa selkeää arvoa palkituille yrityksille, auttamalla heitä ottamaan konkreettisia askelia kohti heidän omia kasvutavoitteita.

– Toiveenani on, että kaikki ohjelmassa mukana olevat yritykset saavat aikaan voimakasta kasvua, luovat uusia työpaikkoja ja vähintääkin avaavat ovet kansainvälistymiselle elleivät ”lyö läpi” kansainvälisesti. Tämä olisi unelmalopputulos!

Jo 28 yritystä saanut konkreettista sparrausta rahoitusvalmiuksien parantamiseen

Nordea Growth – ohjelma on tarjonnut kahden vuoden aikana tukea kasvun rahoitusvalmiuksien parantamiseen jo 28 suomalaiselle kasvuyritykselle. Nordea Growth palkitut yritykset ovat saaneet ohjelmasta selkeitä hyötyjä, kuten haastamista, rohkaisemista, uusia ideoita, uusia kontakteja sekä muutamissa tapauksissa jopa rahoitusta.

– Vuodesta toiseen minua ilahduttaa ohjelman läpikäyneiden yritysten palaute Growth Boardeista saadun lisäarvon osalta. Palaute on siis keskimäärin erinomaista ja parasta on lukuisat tarinat joissa 6 peräkkäisestä sessiosta yritys kertoo jokaisesta saaneensa erilaisista näkökulmista hyödyllistä sparrausta.” Nordean kasvuyritysyksikön johtaja Vesa Riihimäki kertoo.

Growth Board – työskentelyyn omalla työpanoksellaan lähteneille Nordean neuvonantajille sekä ulkopuolisille neuvonantajille osallistuminen on tuonut vaihtelua omaan työhön ja arkeen, uusia verkostoja ja kontakteja, uuden oppimista sekä luonnollisesti auttamisen iloa. Vesa Riihimäki on myös itse päässyt toimimaan neuvonantajan roolissa kahden eri yrityksen Growth Boardissa.

– Viimeisen kahden vuoden kokemukseni Nordea Growth Boardin jäsenenä on ollut todella palkitsevaa. Molempina vuosina on ollut mahtavaa huomata kuinka oma mentorointi ja haastaminen on vaikuttanut ja auttanut yritysten päätöksiin ja kehitykseen. Vuoden aikana nämä firmat kykenevät etenemään valtavin harppauksin kasvun tiellä ja tekemään nopeita ja hyödyllisiä muutoksia strategiassaan ja toimenpiteissään. Molemmissa tapauksissa taloudellisin mittarein arvioituna yritykset ovat kehittyneet merkittävästi.

Lisätiedot

  • Nina Rautiainen, perustaja, Kasvun Roihu Oy, p. 044 044 1111, nina.rautiainen(at)roihu.com
  • Iiro Korander, liiketoimintajohtaja Nordea, p. 040 826 2149, iiro.korander(at)nordea.fi
  • Vesa Riihimäki, kasvuyritysyksikön johtaja, Nordea, p. 040 826 2009, vesa.riihimaki(at)nordea.fi

* Ohjelman organisointipartnerina toimii Kasvun Roihu Oy. Kasvu Openia järjestää voittoa jakamaton Kasvu Open Oy, jonka osakkaita ovat Keski-Suomen kauppakamari, Kasvun Roihu Oy, ja Aava&Bang Oy. Kyseessä on Suomen suurin yritysten kasvun sparrausohjelma, joka tukee pk-yritysten kasvua ja kansainvälistymistä maksutta ympäri Suomen ja eri toimialoilla.

Tilaa uutiskirje