Business Kuopio

 

Ensimmäisenä maailmassa – EKG-koru lääkinnällisenä laitteena mullistaa sydämen rytmin itsemonitoroinnin

27.5.2020

Kuopiolaiset Heart2Save ja Lumoava päättivät yhdistää osaamisensa; lopputuloksena syntyi uuden sukupolven lääkinnällinen laite – EKG-koru, AiVoni ? Lumoava. Kaunis design yhdistettynä luotettavaan rytmihäiriöanalytiikkaan, mahdollistaa sydämesi hyvinvoinnin seurannan tyylikkäästi ja huomaamattomasti – kotioloissa, töissä, lomalla – missä ikinä oletkin.

EKG-koru Heart2saveUusia tuotteita rytmihäiriöiden tunnistamiseen ja seulontaan kehitetään intensiivisesti maailmanlaajuisesti. Kuluttajakokemus on avainasemassa, tuotteiden käytön tulee olla helppoa ja mielekästä arjessa. Tyylikkäällä designilla ja tuotteen helppokäyttöisyydellä on merkittävä rooli siinä, kuinka kuluttaja omaksuu tuotteen käyttöönsä pitkällä aikavälillä. Hyvinvointi- ja urheilutuotteissa panostus designiin on itsestäänselvyys, mutta lääkintälaitteiden puolella AiVoni ? Lumoava EKG-koru on lähtölaukaus uudelle itsemonitoroinnin aikakaudelle.

“Heart2Savella on vahvat juuret tieteessä ja tuotteemme ovat lääkinnällisiä laitteita. Ne ovat siis käyneet läpi saman vaativan prosessin kuin sairaaloissa käytettävät laitteet, jolloin niiden antamaan tietoon voidaan luottaa. Satunnaisesti esiintyvän rytmihäiriön tai oireettoman eteisvärinän kiinni saaminen vaatii toistuvia mittauksia. Ne toteutuvat helpoiten tuotteella, joka on aina mukana, kuten korulla. Designtuotteeksi muotoiltu lääkintälaite ei myöskään leimaa käyttäjäänsä sydänsairaaksi. Näistä lähtökohdista Heart2Saven ja Lumoavan idea korusta lääkintälaitteena sai alkunsa”, kertoo Helena Jäntti, ensihoitolääkäri, toimitusjohtaja Heart2Save.

EKG-korun taustalla oleva tutkimus esiteltiin ensimmäistä kertaa Euroopan Kardiologisen Seuran (ESC) järjestämässä tieteellisessä kongressissa toukokuussa 2020. Tiedetuloksissa todettiin koru-EKG:n tuottavan hyvänlaatuista EKG:tä, josta sekä kardiologit että AiVoni rytmihäiriön tunnistus algoritmit pystyivät tunnistamaan rytmihäiriön luotettavasti. Itsemonitorointituotteissa tarkka tekoälypohjainen rytmihäiriöanalytiikka on välttämätön, jotta kuluttajan ei itsensä tarvitse tulkita EKG:tä. Tulokset saivat laajaa kansainvälistä huomiota. Järjestäjän tiedote: Novel necklace detects abnormal heart rhythm.

“Lumoavan oli helppo lähteä yhteistyöhön Heart2Saven kanssa, sillä meillä on selkeä yhteys arvomaailmassa sekä oikeaa osaamista. Me osaamme korudesignin ja hopean yli 75 vuoden kokemuksella, joten tämän lääkinnällisen laitteen suunnittelu- ja valmistushaasteet olivat todella inspiroivat. Kuinka valmistetaan kaunis, jokapäiväiseen käyttöön suunniteltu designkoru, joka kätkee sisäänsä elämää pelastavan lääkinnällisen laitteen? Kuuntelimme sydäntämme, otimme haasteen vastaan ja pian näitä elämälle tärkeitä AiVoni ? Lumoava koruja valmistetaan Kuopiossa”, iloitsee Lumoavaa valmistavan Saurum Oy:n toimitusjohtaja Mikko Pessi.

Lisätiedot

Helena Jäntti toimitusjohtaja, Heart2Save Oy
+358 40 553 8438
helena.jantti@heart2save.com
www.heart2save.com

Mikko Pessi toimitusjohtaja, Saurum Oy
+358 40 304 0210
mikko.pessi@saurum.fi
www.saurum.fi


Heart2Save Oy
Heart2Save on vuonna 2015 perustettu kuopiolainen terveysteknologiayritys, jonka ydinosaaminen on rytmihäiriöiden tunnistaminen. Yrityksessä on laajaa eri tieteenaloja yhdistävää osaamista mm. lääketieteen, algoritmiosaamisen, lääkinnällisen tuotteen regulaation, tuotteistamisen ja käytettävyyden alueilta. Meillä on kaksi intohimoista tavoitetta: ennalta ehkäistä aivohalvauksia sekä luoda arvoa tuotteellamme sekä potilaille, yhteiskunnalle että sijoittajille.

Saurum Oy
Vuonna 1942 perustetulla Saurum Osakeyhtiöllä on pitkä historia laadukkaiden hopea- ja kultatuotteiden valmistajana. Saurum Osakeyhtiö valmistaa suomalaisen designkorubrändi Lumoavan korut Kuopiossa, maailman pohjoisimmassa korutehtaassa. Lumoava on Suomen Olympiakomitean virallinen yhteistyökumppani ja korumerkille on myönnetty Design from Finland ja Avainlipputunnus.

Tilaa uutiskirje