Business Kuopio

Kuopiolainen Heart2Save voitti ensimmäisen Tahko Ski Lift Pitchin

24.4.2017

Ensimmäistä kertaa järjestettävä Tahko Ski Lift Pitch keräsi noin 150 henkeä nostattamaan Itä-Suomen start up -henkeä. Tapahtumassa start up -yritykset kilpailivat toisiaan vastaan pitsaamalla sijoittajille hiihtohississä. Kilpailijoilla oli kolme minuuttia aikaa vakuuttaa sijoittaja liikeideastaan ja parhaat pääsivät iltatilaisuuteen kertomaan yrityksestään yleisön ja tuomariston eteen.

Tahko Ski Lift Pitch on Kuopion alueen kauppakamarin kasvuyritysvaliokunnasta poikinut tapahtuma, jossa oli mukana noin 30 rahoitusta etsivää yritystä ja kilpailun tuomarit ovat tunnettuja sijoittajakasvoja: Riku Asikainen, Ari Lahti, Tarja Tikkanen, Anssi Lehikoinen, Sampsa Laine ja Jari Osmala.

– Itä-Suomessa on ollut start up -tapahtumien osalta aukko. Tahko Ski Lift Pitch tarjoaa paikallisille uusille ideoille uuden alustan riskirahoituksen hankintaan ja se houkuttelee myös muualta tulevia yrityksiä sijoittumaan Kuopion alueelle, kasvuyritysvaliokunnan puheenjohtaja Kari Voutila kertoo.

Tahkon pitsausfinaalin voittajaksi suoriutui kuopiolainen Heart2Save, joka valmistaa sydämen rytmihäiriöitä tunnistavaa sovellusta.

– Pitsaus oli erinomainen ja bisneksellä on jopa yhteiskunnallista vaikuttavuutta, tuomariston puheenjohtaja Jari Osmala toteaa.

Yrityksen lisäksi finaaliin pääsivät Popit Oy, Ownsurround Oy, Broadbit Batteries Oy, Uef metabolomics analytics sekä BMS Engineering Oy. Kisan voittajalle oli tarjolla yli 10 000 euron edestä palkintoja.