Business Kuopio

 

Kuopiolainen Human Security Finland voitti eurooppalaisen yrittäjyyden edistämispalkinnon Bratislavassa

25.11.2016

Kuopiolainen Human Security Finland voitti eurooppalaisen yrittäjyyden edistämispalkinnon (European Enterprise Promotion Awards, EEPA) kategoriassa yritysten kansainvälistymisen tukeminen. Jo aiemmin tänä vuonna Human Security Finland voitti Suomen karsinnan. Kilpailu huipentui eilen 24.11. Bratislavassa järjestettyyn EU:n vuosittaiseen suurimpaan yritystapahtumaan SME Assemblyyn, jossa Human Security Finland nappasi oman kategoriansa voiton. Kuopio Innovationia edustivat Bratislavassa Human Security Finland -verkoston vetäjä Jyri Wuorisalo ja asiantuntija Tiina Arpola.

Wuorisalo kertoi kiitospuheessaan, että Human Security Finland on vasta alkua työlle, jonka tavoitteena on eurooppalainen Human Security Europe -verkosto, joka yhdistää eurooppalaisia yrityksiä entistä tiiviimmin rauhan ja turvallisuuden rakentamiseen kriisialueilla.

Human Security Finland luo yritysten ja viranomaisten välille yhteistyötä, joka tarjoaa uutta liiketoimintaa niin kansallisesti kuin kansainvälisesti. Verkoston kotipaikka on Kuopio, Kuopion alueen turvallisuusosaamisen ollessa kansallisesti huippuluokkaa. Alueelta löytyy mm. Pelastusopisto, Kriisinhallintakeskus CMC sekä korkeakoulujen ja tutkimuslaitosten terveys-, ympäristö- ja ruokaturvallisuusosaamista.

Human Security Finland on luonut työ- ja elinkeinoministeriön, ulkoministeriön ja sisäministeriön kanssa käsitteen kriisiliiketoiminta, jonka avulla edistetään turvallisuusalan liiketoimintaa kriisi- ja katastrofialueilla. Tässä työssä kumppaneina ovat noin 80 yritystä sekä julkisia organisaatioita, kuten Finpro, VTT, Geologian tutkimuskeskus Huoltovarmuuskeskus, Maanpuolustuskorkeakoulu ja Sitra. Human Security Finland auttaa yrityksiä luomaan liikekumppanuuksia mm. Afrikassa sekä perehdyttää yrityksiä mm. YK-hankintoihin.

Lisätietoja:

Jyri Wuorisalo
Asiantuntija / Yrityskehitys, Kehitys- ja kriisiliiketoiminta
Puh. 050 379 5215
jyri.wuorisalo(at)kuopioinnovation.fi

Tilaa uutiskirje