Business Kuopio

 

Kuopiolaisille lomautetuille maksuton palvelu oman osaamisen kartoittamiseen

12.8.2020

Poikkeusajat ovat saaneet Kuopion lomautettujen määrän kasvamaan. Monella lomautetulla voi olla tarve oman osaamisen kartoittamiseen sekä henkilökohtaisen työmarkkinatilanteen selvittämiseen niin työnhaun, uusien urasuunnitelmien kuin koulutukseen hakeutumisen tueksi.

Kuopion työllisyyspalvelu tarjoaa maksutta kuopiolaisille lomautetuille ForeAmmatti-tunnukset. ForeAmmatti on digitaalinen apuri itsenäiseen oman osaamisen kartoittamiseen. Palvelussa voi tehdä itsearvion työ- ja toimintakyvystä, ja palvelu auttaa muodostamaan käsityksen henkilökohtaisesta työmarkkinatilanteesta nykyhetken ja tulevaisuuden osalta.

– Moni joutuu lomautuksen myötä pohtimaan omaa työmarkkinatilannettaan tässä poikkeuksellisessa ajassa. Kysymyksiä herättävät muun muassa, että mihin oma osaaminen riittää ja missä olisi omaa osaamista vastaavia töitä. Aluksi kannattaankin kartoittaa tilannetta ForeAmmatissa ja tarvittaessa myös Työllisyyden palvelutorilta voi kysyä neuvoja. Yksin ei kuitenkaan kannata jäädä, kannustaa Kuopion työllisyyspalvelun yritysyhteistyökoordinaattori Anssi Kuikka.

ForeAmmatissa itsenäisesti tehtävä kartoitus auttaa suuntaamaan työ- ja koulutushakuja paremmin pohjatiedoin. Käyttäjä voi itse päättää ketkä profiilitiedot näkevät ja halutessaan hän voi hakea erilaisia palveluja oman tulevaisuuden rakentamisen tueksi. Palvelu on käytettävissä oman aikataulun mukaan mihin vuorokauden aikaan tahansa.

ForeAmmatti-tunnukset voi hakea Kuopion työllisyyspalvelun sivuilla osoitteessa: www.kuopio.fi/tyollisyyshankkeet. Tunnukset ovat maksuttomat kuopiolaisille lomautetuille.

Lisätietoja: Työllisyyden palvelutori, tyollisyydenpalvelutori@kuopio.fi p. 044 718 1807

Tilaa uutiskirje