Business Kuopio

 

Kuopion alueella kerätään etätyöskentelyyn sopivia työpisteitä kartalle

22.9.2020

Etätyön suosio ja kysyntä kasvaa Kuopion alueella. Kuopio-Tahko alueen monipuoliset palvelut kauniin järviluonnon äärellä mahdollistaisi työn ja vapaa-ajan yhdistämisen myös alueen ulkopuolelta tulijoille. Kuopion alue vastaa nyt kysyntään keräämällä etätyöskentelyn mahdollistavat yritykset, tilat ja palvelut yhdelle kartalle koko Pohjois-Savon alueelta.

etätyö kuvituskuva

Missä työ, siellä vapaus

Teknologian kehitys tarjoaa työnteon mallia, jonka ytimessä loistaa kutkuttava ajatus – vapaus. Kun työ on ajasta ja paikasta riippumatonta, vapaudesta voi nauttia muulloinkin kuin viikonloppuisin ja lomilla.

Kuopion alue toteutti marraskuussa 2019 valtakunnallisen tutkimuksen, jonka mukaan etenkin nuorille työelämän jousto on tärkeää. Digitalisaation myötä arjen ja työelämän yhdistäminen on mahdollista Kuopion alueelta minne päin Suomea tai maailmaa tahansa.

“Kuopion alue on täynnä inspiroivia kohteita, joissa työpäivä ja elämä kokonaisuutena sujuu. Etätyöskentelyn lisäksi haluammekin nostaa kampanjassa esiin vahvuuksiamme opiskelu-, asuin- ja elinympäristönä”, kuvailee Kuopion kaupungin markkinointijohtaja Kirsi Soininen.

Etätyö on muutakin kuin työskentelyä kotona

kuvituskuva etätyöstäJoustavuuden lisäksi etätyö tarjoaa monien kaipaamaa yhteisöllisyyttä. Varsinkin yksinyrittäjät haikailevat työyhteisön, ajatusten vaihdon ja lounasseuran perään. Tutkimuksen mukaan juuri yhteisöllisille työtiloille olisi enemmän tarvetta.

“Kotona työskentely ei ole kaikille mahdollista. Kodin ulkopuolelle siirtyminen tarjoaa inspiraation ja yhteisön lisäksi rauhaa ja keskittymistä”, Soininen kertoo.

Liikkuva elämäntyyli tai esimerkiksi kauempana asuva perhe ja sukulaiset toimivat kimmokkeena etätyön tekemiselle. Etätyö mahdollistaa vaikkapa lähdön pidennetyn viikonlopun viettoon kotiseudulle jo aiemmin.

Myös kotikonttorilla viihtyvä saattaa välillä kaivata työpäivään vaihtelua. Paljon työkseen matkusteleva taas saattaa toivoa, että voisi pysähtyä kerran viikossa työskentelemään mukavassa ja rauhallisessa ympäristössä.

Etätyö mahdollistaa myös loman ja työn yhdistämisen. Maailmalla on jo kaupunkeja, joihin keräännytään etätöihin maailman eri kolkista. Soininen näkee Kuopion alueella kaikki mahdollisuudet sekä ulkopaikkakuntalaisten että ulkomaalaisten hurmaamiseen.

“Kuopion alueen kaunis järviluonto aktiviteetteineen tarjoaa unohtumattomia elämyksiä sekä paikallisille että kauempaa saapuville.”

Ilmianna etätyöskentelyyn taipuva tila

Etätyötutkimuksen mukaan ihmisillä ympäri Suomen on runsaasti halukkuutta etätyön tekoon, mutta ei tarpeeksi tietoa mahdollisuuksista.

“Kampanjalla haluamme helpottaa ihmisten arkea tarjoamalla valmiin kartan etätyöhön sopivista tiloista, joihin alueen yritysten palvelut kytkeytyvät vahvasti mukaan”, Soininen kuvailee.

Etätyöhön soveltuva tila voi olla lähes mitä vain, kunhan oheispalvelut ovat kunnossa. Yksi pitää rauhallisesta toimistomiljööstä, toinen ravintolan vilkkaudesta, kolmas luonnon läheisyydestä. Oleellista on, että tila tarjoaa työn edellyttämät varusteet, kuten verkkoyhteyden ja sähköä. Myös esimerkiksi läheiset kauppa-, kahvila- ja ravintolapalvelut pitävät etätyöläisen tyytyväisenä. Työskentelytilan ei tarvitse olla ilmainen, vaan sen ympärille voi tuotteistamalla kasata kiinnostavan ja myyvän paketin. Moni arvostaa valmiiksi mietittyjä ratkaisuja.

“Haluamme haastaa ja innostaa Kuopion alueen yritykset mukaan tuotteistamaan etätyötä tekeville omanlaisia tiloja ja palveluja. Kiinnostuneita nimittäin riittää”, Soininen vinkkaa.

Lisätietoja Etätyökampanjasta

Kuopion kaupungin markkinointijohtaja Kirsi Soininen, 044 718 2020, kirsi.soininen@kuopio.fi

Lue tarkemmin marraskuussa 2019 toteutetusta etätyötutkimuksesta tästä

Kuopion alueen etätyökartta

Tilaa uutiskirje