Business Kuopio

 

Kuopiosta vuoden kauppakamari

14.9.2018

Satavuotias Kuopion alueen kauppakamari valittiin Porissa kauppakamaripäivillä vuoden kauppakamariksi. Perusteluissa mainittiin, että kauppakamarilla on loistava tapahtumatuotanto, sitoutuneita luottamushenkilöitä ja se on saanut paljon irti pienistä resursseista. Kuopion alueen kauppakamari on lisäksi menestynyt hienosti kauppakamariryhmän yhteisillä arviointikriteereillä.

– Meille työn merkitys ja palkitsevuus syntyy siitä, kun saamme tehdä omaa aluetta ja sen yrityksiä hyödyttäviä asioita, tunnustuksen vastaanottanut toimitusjohtaja Silja Huhtiniemi kiitteli.

– Kuopiossa on onnistuttu luomaan positiivinen kierre, jossa henkilöstö ja jäsenistö innostavat toisiaan. Kyse on aina myös rajallisten resurssien priorisoimisesta oikeisiin asioihin, ja siinä on selvästikin onnistuttu. Lisäksi juhlavuoden tapahtumat ovat olleet todella hienoja, Keskuskauppakamarin toimitusjohtaja Juho Romakkaniemi kehui vuoden kauppakamaria.

Kuopion alueen kauppakamarilla on jäseninä noin 800 alueen yritystä, yhteisöä, oppilaitosta, kaupunkia ja kuntaa. Jäsenyritykset vastaavat noin puolesta alueen liikevaihdosta ja yli kolmanneksesta henkilöstöstä.

– Laajalla jäsenpohjalla pystymme aidosti vaikuttamaan Pohjois-Savon kehitykseen. Kauppakamari on kuunneltu kumppani ja mukana maakunnan elinkeinoelämälle merkittävissä hankkeissa. Sadan vuoden aikana kauppakamarissa on toiminut tuhansia vaikuttajia, Kuopion alueen kauppakamarin puheenjohtaja Timo Rask kuvaili.

Suomessa toimii 19 alueellista kauppakamaria sekä Keskuskauppakamari. Kauppakamarit tarjoavat jäsenpalveluita noin 20 000 yritykselle, koulututtavat, myöntävät ulkomaankaupan asiakirjoja ja tekevät vaikuttamistyötä elinvoimaisen Suomen puolesta. Tällä hetkellä Kuopion alueen kauppakamarilla on kolme vakituista työntekijää.

Lisätietoa:

Silja Huhtiniemi, toimitusjohtaja, Kuopion alueen kauppakamari, p. 0504120559 / silja.huhtiniemi(at)chamber.fi

Tilaa uutiskirje