Business Kuopio

 

Pohjois-Savon kasvunhaluiset yritykset haussa – tarjolla konkreettista apua kasvuun

29.11.2018

Kasvu Open on maksuton pk-yritysten sparrausohjelma: mukaan voi hakea yrityksen iästä, toimialasta tai liikevaihdosta riippumatta. Pohjois-Savon Kasvupolulla on sparrattu viitenä vuonna jo 75 yritystä tavoitteena edistää yrityksen kasvua ja liiketoiminnan kehitystä.

Pohjois-Savon Kasvupolun tuomaristo valitsee hakemusten perusteella yritykset mukaan. Kasvupolulle mukaan valitut 15 yritystä ovat mukana kahtena päivänä sparrauksissa, jossa kasvusuunnitelmaa on kehittämässä Suomen huippu liike-elämän asiantuntijat. Kuopion kaupungin yrityspalvelu palkitsee Pohjois-Savon Kasvupolun lupaavimmat kasvajat 3.000€, 2.000€ ja 1.000€ avustuksilla. Avustukset on lahjoittanut kaupungille palkitsemista varten Saastamoisen Säätiö. Tänä vuonna ensimmäistä kertaa jaossa on myös valtakunnallinen palkinto ”Sijoittajan suosikki 2019”. Palkinto mahdollistaa saajalle jopa miljoonarahoituksen ja se toteutetaan yhdessä Innovestorin ja Nordean kanssa.

Viime vuonna Pohjois-Savon lupaavin kasvusuunnitelma oli RPS Brewing Oy:llä. Kasvupolulle osallistuminen auttoi yritystä kohtaamaan kasvunhaasteensa ja kehittämään yritystoimintaansa vuoden aikana.

– Lohdullinen tieto kohtasi meitä jo ensimetreillä. Emme olleetkaan maailmanhistorian ensimmäinen kasvua tavoitteleva yritys, joka kohtaa haasteita kasvaessaan. Tämän tiedon myötä uskalsimme kohdata ongelmiamme ihan suoraan ja rehellisesti, saaden näihin myös apua. Yritystoiminta kuten mikä tahansa muu “elävä” toiminta kaipaa ulkopuolista näkemystä aika ajoin. Kasvu Open on onnistunut saamaan mukaan laaja-alaisesti asiantuntijoita, joilta on mahdollisuus saada arvokkaita neuvoja, ja apua, jos sitä uskaltautuu hakemaan, kertoo yrityksen toimitusjohtaja Samuli Huuhtanen.

Rohkeita yrityksiä ja yrittäjiä haetaan Pohjois-Savon Kasvupolulle myös tulevana vuonna. Pohjois-Savon Kasvupolku järjestetään tänä vuonna Kuopion kaupungin, Iisalmen kaupungin, Kuopion alueen kauppakamarin ja Savonian yhdistäessä voimansa suomalaisten pk-yritysten kasvun mahdollistamiseksi.

Kasvupolun sisältö ja eteneminen

Haku yrityksille on avoinna 3.2.2019 asti. Mukaan valittuja yrityksiä sparrataan kahdessa Kiitoratapäivässä 14.3. sekä 9.4. Tällöin eri alojen (kasvu, kansainvälistyminen, myynti, rahoitus, markkinointi, johtaminen) asiantuntijat, eli myllärit, haastavat ja auttavat yrityksiä pääsemään omiin kasvutavoitteisiinsa. Kukin yritys kohtaa Kasvupolun aikana yhteensä 10 asiantuntijaa 45 minuutin luottamuksellisissa tapaamisissa. Tuomaristo valitsee Kasvupolun päätteeksi kaksi parasta yritystä, jotka etenevät jatkosparrauksiin ja lokakuussa 2019 järjestettävään valtakunnalliseen finaaliin, Kasvu Open Karnevaaliin.

Lisätiedot ja hakulomake

Lue lisää Pohjois-Savon Kasvupolusta ja hae rohkeasti mukaan!

Lisätietoja:

  • Liisa Arvassalo, Kasvun Roihu Oy, p. 050 33 99 691, liisa.arvassalo(at)roihu.com
  • Susanne Forsberg, Kasvun Roihu Oy, 050 576 0851, susanne.forsberg(at)roihu.com

Kasvu Open auttaa suomalaisia kasvunnälkäisiä pk-yrityksiä kasvamaan yrityksen koosta tai iästä riippumatta. Vuonna 2019 asiantuntijoiden maksuttomaan sparraukseen pääsee 400 yritystä 25 eri Kasvupolulle. Vuosi huipentuu Kasvu Open Karnevaaliin lokakuussa 2019, jossa Kasvupolkujen parhaimmiston eli 100 yrityksen joukosta valitaan Suomen lupaavimmat kasvuyritykset.

Pohjois-Savon Kasvupolun mahdollistavat Kuopion kaupunki, Iisalmen kaupunki, Kuopion alueen kauppakamari, Savonia, sekä Kasvu Openin valtakunnalliset kumppanit Nordea, Finnvera, Technopolis, Varma, If, Team Finland, BusinessJKL, Keski-Suomen Liitto, Grano, Laukaan kunta, TT-Säätiö, Jyväskylän Messut, Jyväs-Caravan, Isku, San Francisco Oy, Kitee, Vauraus, Lombard International Assurance ja Innovestor.

Tilaa uutiskirje