Business Kuopio

 

Pohjois-Savon Kasvupolun potentiaalisimmat kasvuyritykset ovat Eco Weedkiller ja Locia Solutions Oy

19.8.2020

Pohjois-Savon Kasvupolun kaksi potentiaalisinta kasvuyritystä ovat iisalmelainen Eco Weedkiller sekä kuopiolainen Locia Solutions Oy.

Tuomariston arviointi- ja valintakriteerit potentiaalisimpien yritysten valintaan olivat: markkinapotentiaali, tiimi, kasvukyky ja näytöt. Kriteerit ovat samat kaikilla Kasvu Openin Kasvupoluilla.

Eco Weedkiller on rikkakasvien torjuntalaite, joka toimii 100°C vedellä. Laite on suunniteltu erityisesti helppoon ja turvalliseen kotitalouskäyttöön. Kuuman veden vaikutus rikkakasvien torjunnassa perustuu äkilliseen lämpöenergian nousuun, joka tuhoaa kasvin solurakenteen.

Tuomaristo arvosti yrityksen valmista ja hyvää tuotetta, joka osuu ympäristöystävällisyyden megatrendiin ja tarjoaa myrkyttömän vaihtoehdon puutarhanhoitoon. Yrityksellä on jo näyttöä menestyksellisestä toiminnasta kansainvälisillä markkinoilla ja potentiaalia kasvuun.

Locia Solutions Oy on kuntien toimitila- ja palveluverkon suunnitteluun erikoistunut yhtiö. Locian kehittämä toimitila- ja palveluverkkojen suunnittelusovellus CapaCity kerää eri järjestelmissä ja tietokannoissa olevan datan yhteen. Sovelluksen avulla voidaan edistää kaupunki- ja palvelurakenteen yhteensovittamista ja kokonaiskoordinointia.

Tuomaristo kehui yritystä siitä, että se on luonut monimutkaiseen ongelmaan yksinkertaisen digitaalisen ratkaisun. Lisäksi Locian toiminnan taustalla on ajankohtainen kaupungistumisen trendi.

Pohjois-Savon Kasvupolun tuomariston kokoonpanossa ovat Marja-Leena Laitinen Business Kuopiosta, Johanna Haapakorva Kuopion alueen kauppakamarista, Terho Savolainen Iisalmen kaupungilta ja Jari Osmala FiBANilta. Pohjois-Savon Kasvupolulla mukana ovat Kasvupolkukumppanit Iisalmen kaupunki, Business Kuopio, Kuopion kauppakamari sekä Kitee.

Kasvupolun maksuttomaan sparraukseen osallistuivat myös BikeTaxi Oy, DNE Oy, Eräreppu, FinnHarvest Oy, Hiilinieluntuottajat HNT Oy, Iisveden Veistämö Oy, Laatupesu Ky, Livetech Oy, Sammu-Kaluste Oy ja Suomen Seurahankinta.

Kohti Kasvu Open Karnevaalia

Potentiaalisimmat yritykset etenevät automaattisesti Kasvu Open kauden 2020 TOP 60 -finalistijoukkoon. Finalistit saavat kolmannen sparrauspäivän syksyllä 2020. Kasvuyritystapahtuma Kasvu Open Karnevaalin 27.-29.10.2020 yhteydessä finalistijoukosta valitaan kauden TOP 10 ja voittajat. TOP 10- ja voittajavalinnat tekee Kasvu Openin valtakunnallinen tuomaristo.

LISÄTIEDOT: Liisa Arvassalo, 050 33 99 691, liisa.arvassalo@kasvuopen.fi

Uutiset

Tilaa uutiskirje