Business Kuopio

 

Eloa, iloa ja energiaa

23.2.2017

Bellanranta on vuodenvaihteessa 2017 avattu aktiviteettikeskus Kuopiossa. Se näyttää tehdasalueelta, jota on piristetty kankain ja kuvin sekä korkealle vedetyin mainoksin. Hallit kätkevät sisäänsä värikkäät maailmat, joissa kuuluu hyväntuulinen tai ankara musiikki. Alue on vielä uusi ja ajoittain autio, mutta moneen taipuva ja mahdollisuuksia uhkuva.

Bellanranta tuntuu ilolta, elolta ja energialta, jota huokuu lapsista, nuorista ja aikuisista. Se kuulostaa lasten riemulta ja kiljahduksilta, kun löytyy uusia seikkailuja ja huomaamattomia yksityiskohtia. Se tuoksuu onnistumiselta ja endorfiiniltä, kun painot nousevat tai voltti kiepsahtaa keveästi. Se maistuu suolalta ylähuulella ja tuoksuu Oheisharjoittelukeskuksen puolella kaikkensa antaneelle hielle, kun unelmia tavoitellaan. HopLopin puolella tuoksuvat myös värikkäät herkut ja hampurilaiset.

Bellanrantaa voi verrata muihin aktiviteetti- tai ostoskeskuksiin. Yhtäläisyyden muodostaa kävijäkunta, joka koostuu lapsiperheistä, kaveriporukoista, pariskunnista ja harrastajista. Vastaavaa paikkaa ei kuitenkaan lähimailla löydy: elämysten ostoskeskusta, josta voi poimia mieleisensä liikuntamuodon ja johon voi lähteä myös kaveri- tai työporukalla viettämään aikaa yhdessä.

Kun ajattelen Bellanrantaa, mieleeni tulee kesä: veneretket, polttarit, auringonpaiste, eväsretket ja liikunta. Toisaalta mieleeni tulevat muun vuoden rutiinit: viikkoon kiinnitetyt harrastuskerrat, kuskaaminen, treeniohjelmat ja tavoitteet, hyvinvoinnista huolehtiminen ja kipujen ehkäisy sekä itsensä ylittäminen. Muistan tyytyväisyyden, joka valtaa mielen harjoituksen jälkeen ja ajatukset, jotka karkaavat tuleviin tavoitteisiin ja suunnitelmiin.

Bellanranta on tehty yhteistyöllä. Tärkeitä ainesosia ovat intohimo ja visio: millaisen alueen haluamme rakentaa ja mitä ihmisille tarjota. Alue on noussut keskusteluista, kahdesta erillisestä hallista, talouden notkahduksesta ja useista unelmista. Sen synty liittyy hyvinvointitrendiin, elämyksellisyyteen, yhä laadukkaampaan lajiharjoitteluun ja perheiden yhteisen ajan vähyyteen – tai sen lisäämiseen.

Bellanrantaa soveltuu oman ajan tarpeeseen, itsenäisyyteen ja keskittymiseen. Toisaalta sitä voi käyttää yhteisöllisyyden kaipuuseen, yhdessä tekemiseen ja jaettuun iloon. Elämysten keskittymä sopii känkkäränkkäpäivien välttelyyn ja lihasten kasvattamiseen sekä synttäreihin ilman järjestelyhässäkkää.

Bellanrantaa tarvitsevat perheelliset, joukkueet, yksineläjät, ruuhkavuosien rutistamat, hyvinvointinsa unohtaneet ja sen erinomaisesti muistavat, uutta kipinää ja sujuvaa harjoittelua kaipaavat. Se on tarpeen aikataulurumban keskellä, viikonlopun rauhassa, rospuuttokaudella ja kesähelteillä. Se on erityisesti tarpeen silloin, kun elämä tuntuu pysähtyvän ja kutistuvan kasaan ahtaaksi heikkohappiseksi mytyksi.

Tulevaisuudessa Bellanrannasta kasvaa tunnettu, oma kaupunginosansa, jota leimaa elo, ilo ja energia. Alue tarjoaa loistavat puitteet yhteisölliselle ja elävälle kaupunkikulttuurille, jossa elämykset ruokkivat ihmisiä ja ihmiset elämyksiä.

Marika Airila

Bellanranta
marika.airila(at)huippupaikka.fi
www.bellanranta.fi

Bellanrannan aktiviteettikeskus avattiin Kuopion Siikarantaan vuodenvaihteessa 2017. Tavoitteena on liikuttaa koko perhettä, yhden pysähdyksen taktiikalla. Bellanrannassa sijaitsee mm. Suomen suurin HopLop sekä harrastajille ja aktiiviliikkujille Huippu Center ja CrossFit- ja voimailusali Sawo. Lisäksi Kuopion Oheisharjoittelukeskus tarjoaa muunneltavat tilat erilaisten joukkueiden ja yksilöurheilijoiden tarpeisiin. Keväällä alueelle avautuu myös panimo RPS Brewing ja vappuna vesille lasketaan Vip-saunalautta. Kokonaisvaltaisuutensa vuoksi Bellanranta tarjoaa loistavat puitteet yhteisölliselle ja elävälle kaupunkikulttuurille, jossa elämykset ruokkivat ihmisiä ja ihmiset elämyksiä. Lue lisää

Tilaa uutiskirje