Business Kuopio

 

Greetings from Slush

5.12.2017

Kansainvälinen kasvuyritys-, innovaatio- ja sijoittajatapahtuma Slush keräsi Helsingin Messukeskukseen lähes 20 000 osallistujaa jopa sadasta eri maasta.

Avajaiset olivat upea show. Elektroninen musiikki soi, valot välkkyivät ja lavan edusta oli tupaten täynnä innostuneita ihmisiä. Avajaisten yllätyspuhujana nähtiin presidentti Sauli Niinistö. Tapahtumassa vierailivat myös Britannian prinssi William ja Ruotsin prinssi Daniel.

Vaikka Slushissa on ensisijaisesti kyseessä startup-yritysten ja sijoittajien kohtaamisesta, nousee ohessa esiin myös merkittäviä teemoja. Tänä vuonna yksi keskeisistä teemoista oli kestävä kehitys, jonka myös tapahtuman pääpuhuja Al Gore nosti esille puheenvuorossaan. Bisneksellään maailmasta voi tehdä paremman paikan.

Slush on vaikuttanut monien suomalaisten startup-menestystarinoiden syntyyn. Myös Kuopiosta oli mukana bussillinen startup-yrityksiä etsimässä uusia kontakteja, hankkimassa rahoitusta ja asiakkaita. Ennalta sovitut tapaamiset ovat osa Slushia, mutta aina tapahtuu myös runsaasti odottamattomia kohtaamisia, jotka voivat johtaa vaikka mihin. Kurkkaa täältä kuopiolaiset, Slushissa mukana olleet startup-yritykset ja muut toimijat.

Tänä vuonna tapahtuman trendejä olivat tekoäly ja analytiikka, mutta tapahtumassa nähtiin myös jotain perin suomalaista. Slush-vierailla oli nimittäin mahdollisuus saunoa tapaamisten lomassa. Ja ehkäpä saunakylässä, paljussa ja porealtaassa tehtiin samalla myös bisnestä! Myös tulevaisuuden ruoka -teema nousi esille ja tarjolla oli mm. sirkkapizzaa.

Tapahtuman runsaasta puhujajoukosta, haastatteluista ja esittelypisteistä jokainen löysi varmasti uusia ideoita ja kontakteja. Koko tapahtuma jätti mielikuvan, jossa jokainen yksityiskohta oli mietitty huolella kierrätystä myöten. Kierrätyspisteitä oli runsaasti ja jokaisen pisteen edessä oli työntekijä neuvomassa, mihin laatikkoon roskat tuli laittaa. Ja koska kierrätimme niin mallikkaasti, kierrätyspiste lupasi, että ”Leonardo Dicaprio would kiss you”.

Kaikki oli innovatiivista ja jokainen pyrki erottumaan omilla vahvuuksillaan. ”Nothing normal ever changed a damn thing”, kuten Slushin mainoslause kertoo. So chase your dreams!

Sanna Pietikäinen

Alkuperäinen blogi 5.12.2017 Savilahti.com-sivuilta

Lue lisää Kuopio goes Slush -kokoonpanosta


Tahko Ski lift Pitch 12.–13.4.2018

Pitch your way to the peak and ski down with the money!

Tahko Ski Lift Pitch is a startup event that pairs entrepreneurs with investors in a ski lift chair, on the stunning slopes of the Tahko Ski Resort. This year we kick off with amazing Health18-seminar. Take your innovative business concept to new heights!

Startups
At Tahko Ski Lift Pitch startup entrepreneurs have an opportunity to meet investors face-to-face and in the ski lift they can’t escape your pitch! Tahko Ski Lift Pitch isn’t just a competition. It’s a community!

Investors
Combine business and leisure in a unique event, where startups pitch to investors in a ski lift! Hear great health tech keynote speakers on Thursday, and meet the best startups in an informal atmosphere on Friday!

Health18
Health18-seminar focuses on health technologies for the benefit of business, society and people and will gather 15 keynote speakers from leading international health technology companies in the world.

Registration and further information at www.tahkoslp.com/

Facebook: TahkoSkiLiftPitch

Twitter: #tahkospl18 and @tahkospl

Tilaa uutiskirje