Business Kuopio

 

Menestystarinoiden matkassa

8.2.2017

Minulla on 20 vuoden perspektiivi kuopiolaiseen yritystoimintaan. Kuopion kaupungin yrityspalvelu on näköalapaikka siihen, mitä kaupungin yritysrintamalla tapahtuu.

Nuorten yrittäjien esiinmarssin ensimmäisiä ilmentymiä oli yritysasiamiesurani alkuaikoina Timo Virtanen, joka tuli luokseni aikomuksenaan perustaa mehutehdas kaupunkiin. Hänellä oli selkeä näkemys siitä, että markkinoille oli tullut tilaa uudelle toimijalle. Siitä alkoi kovaa työtä vaatinut menestystarina. Lyhyessä ajassa Vip Juicemakerista tuli Suomen suurin toimija alallaan. Samaan aikaan nuori Antti Räsänen rakensi kovaa vauhtia tänä päivänä pörssiyhtiö Apetitin alla toimivan kalanjalostustehtaan jakeluverkostoineen – Suomen suurin tämäkin.

Nuorissa yrittäjissä Kuopion vahvuus

Nuorten kasvuhakuisten yrittäjien merkitys on jäänyt yllättävän vähälle huomiolle. Olen päässyt seuraamaan alusta saakka lukuisia nuorten perustamia tai sukupolvenvaihdoksen kautta jatkajalle siirtyneitä yrityksiä, joista on syntynyt paljon työtä alueelle, paljon uutta liikevaihtoa, vientiä ja sitä kautta lisää jaettavaa kuopiolaiseen talouteen.

Nuorissa yrittäjissä on virtaa edelleen. Tuntuu siltä, että joukko on koko ajan laajentumassa. Tämän päivän ”nälkäisiä” yrittäjiä ovat esimerkiksi Kuopion Neon 2:n Jukka Väänänen, Gust. Raninin Harri Nylund, POK Groupin Teemu Vepsäläinen, Painetehon Jussi Koljonen, Talentreen Antti Haapakorva, Maalaus- ja Saneerauksen Jussi Konttinen ja Huippupaikkojen Lauri Suutarinen. Listaa voisi jatkaa. Tunnusomaista näille yrittäjille on ollut halu verkostoitua toisten yritysten kanssa. Kaverin sparraus auttaa. Yrittäjät ovat verkostoituneet yli toimialarajojen – Hyvä neuvo muillekin!

Yrityksen kehittämispalvelut ovat yhden soiton päässä – Me täällä yrityspalvelussa halutaan myös olla kumppani yrityksen menestyksen rakentamisessa. Yksi puhelinsoitto riittää. Siitä se lähtee.

Unto Juutinen

vt. elinkeinojohtaja
Kuopion kaupunki
unto.juutinen(at)kuopio.fi

Kuopion kaupungin yrityspalvelu puh. 017 182 089

Tilaa uutiskirje