Business Kuopio

 

Pk-yrityksille tarjolla apua kasvuun ja kansainvälistymiseen

24.2.2022

Pohjois-Savon alueen pk-yritysten kasvun ja kansainvälistymisen auttamiseksi on käynnistetty LEAP – Kasvuhakuisten pk-yritysten kilpailukyvyn vahvistaminen-hanke, jossa yhdessä yritysten kanssa haetaan ratkaisuja kasvuun liittyviin haasteisiin ja parannetaan kasvun edellytyksiä. Tässä työssä hyödynnetään asiantuntijoiden osaamisen lisäksi erilaisia analyysityökaluja, joiden avulla tunnistetaan yrityksen vahvuuksia ja kehityskohteita.

”Autamme alueen pk-yrityksiä tunnistamaan ja poistamaan keskeisiä kasvuun ja kehittymiseen liittyviä esteitä. Analyysityökalujen antaman datan lisäksi yritys pääsee hyödyntämään asiantuntijoidemme vahvaa ja monipuolista liiketoimintaosaamista. Tulemme olemaan mukana myös tapahtumissa kuten Tahko Ski Lift Pitchissä”, toteaa LEAP-hankkeen projektipäällikkö Lauri Kerman.

Vaikka Pohjois-Savoon on syntynyt useita kansallisesti ja kansainvälisesti menestyneitä yrityksiä, niin kasvavien ja kansainvälistyvien yritysten lukumäärä on ollut kokonaisuudessaan vähäinen. Loppuvuodesta 2021 julkaistun Pk-yritysbarometrin mukaan Pohjois-Savon suhdannenäkymät ovat kuitenkin parantuneet ja yritysten kasvuhalukkuus on noussut koko maan keskiarvon tasolle sekä voimakkaasti kasvuhakuisten yritysten prosenttiosuus on jopa muuta maata suurempi (Business Kuopio 2021).

Tule mukaan Havuja#!@%&! Leap -kasvuohjelmaan!

Hankkeen kohderyhmänä ovat Pohjois-Savossa sijaitsevat pienet ja keskisuuret yritykset, joilla on tahtotila kehittyä ja kasvattaa liiketoimintaansa. Kasvuohjelmaan osallistuminen on maksullista ja maksu (350–650 € alv. 0 %) määräytyy yrityksen koon mukaisesti. Kasvuohjelmaan osallistuvalta yritykseltä edellytetään sitoutumista ja aikaa ohjelmalle.

Lue lisää Havuja#!@%&! Leap -kasvuohjelmasta, ja ole yhteydessä, mikäli yrityksesi haluaa kasvaa ja kansainvälistyä!

Juhamatti Huusko

TKI-asiantuntija, Savonia-ammattikorkeakoulu Oy
p. 050 5370 525
juhamatti.huusko@savonia.fi


Tämä blogi on julkaistu osana Euroopan sosiaalirahaston (ESR) ja Etelä-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen rahoittamaa LEAP – Kasvuhakuisten pk-yritysten kilpailukyvyn vahvistaminen-hanketta (S22661), jonka toteuttajina toimivat Savonia-ammattikorkeakoulu ja Kuopion alueen kauppakamari. Osarahoittajana ja yhteistyökumppanina toimii Business Kuopio

Tilaa uutiskirje