Business Kuopio

 

Yrityslinkkeri toimii yrittäjien ja yrityksen perustamista suunnittelevien apuna

8.10.2021

Pohjois-Savossa on vastikään avattu netissä toimiva Yrityslinkkeri-palvelu, jonka avulla yrittäjät ja yrityksen perustamista suunnittelevat voivat etsiä itselleen sopivia julkisia yrityspalveluita.

Palvelun kehittämisen taustalla on ollut tunnistettu ongelma; yrittäjillä ja yrityksen perustamista suunnittelevilla on haasteita löytää heille tarkoitettuja yrityspalveluja. Tämä siitäkin huolimatta, että Pohjois-Savossa elinkeinoelämälle on tarjolla runsaasti erilaisia yrityspalveluita. Yrityslinkkeri lisää siten osaltaan näiden palveluiden tunnettuutta ja löydettävyyttä.

Yrityslinkkeri-palvelua kehitettiin Savonia-ammattikorkeakoulun toteuttamassa ISP (Intuitiivinen sähköinen palvelunohjausjärjestelmä) -hankkeessa ja sitä jatkokehitetään Business Centerissä muun muassa uusia toimijoita ja yrityspalveluita lisäämällä. Tällä hetkellä Yrityslinkkerin kautta on löydettävissä seuraavien toimijoiden yrityspalveluita:

  • Business Kuopio
  • Kuopion seudun Uusyrityskeskus
  • Pohjois-Savon ELY-keskus
  • Pohjois-Savon TE-palvelut
  • Business Finland
  • Finnvera
  • Business Center Pohjois-Savo
  • Iisalmen kaupungin yrityspalvelut
  • Savon Yrittäjät

Yrityslinkkeri on suunniteltu ensisijaisesti Pohjois-Savon alueen käyttöön ja sitä on kehitetty yhteistyössä edellä mainittujen toimijoiden kanssa. Yrityslinkkerin keskeisenä ideana on se, että palvelun käyttäjä löytää tarvitsemansa toimijan ja asiantuntijan mahdollisimman helposti. Palvelu auttaa asiakasta esimerkiksi tilanteessa, jossa hän haluaa tietää lisää paikallisilla markkinoilla toimivan yrityksen perustamisesta. Tällöin palvelu antaa asiakkaalle lisätietoa esimerkiksi Kuopion seudun Uusyrityskeskuksesta ja heidän asiantuntijansa yhteystiedot.

Palvelun ulkoasua, brändiä ja teknistä puolta kehitettiin yhteistyössä ohjelmistotoimittajan ja mainostoimiston kanssa. Kehittämistyön tukena toimi ISP-hankkeessa tehty vaatimusmäärittelydokumentti, jossa määriteltiin Yrityslinkkerin tavoitteita ja toiminnallisia vaatimuksia. Vaatimusmäärittelyssä erityinen painoarvo oli käytettävyydellä. Vaikka vaatimusmäärittelydokumentti toimi ohjenuorana Yrityslinkkerin kehityksessä, mahdollisti se kuitenkin ohjelmistotoimittajalle ja mainostoimistolle liikkumavaraa ehdottaa parhaaksi näkemiään ja helposti toteutettavia ratkaisuja.

Tutustu palveluun osoitteessa www.yrityslinkkeri.fi ja anna palautetta!

Yrityslinkkerin kehitystyötä tehtiin Savonia-ammattikorkeakoulun toteuttamassa ja Etelä-Savon ELY-keskuksen ja Euroopan sosiaalirahaston (ESR) rahoittamassa Intuitiivinen sähköinen palvelunohjausjärjestelmä – ISP-hankkeessa. Hanke päättyi 30.9.2021.

Business Center on Savonia-ammattikorkeakoulun, Itä-Suomen yliopiston, Savon ammattiopiston, Kuopion ja Iisalmen kaupunkien sekä Varkauden Navitas Kehitys Oy:n yhteinen palvelukokonaisuus. Business Center kehitettiin kolmen vuoden hankkeessa, jonka rahoittivat Etelä-Savon ELY-keskus (ESR) ja Pohjois-Savon liitto (EAKR). Hanke päättyi 31.8.2021.

Juhamatti Huusko

TKI-asiantuntija, Savonia-ammattikorkeakoulu Oy
p. 050 5370 525
juhamatti.huusko@savonia.fi

Tilaa uutiskirje