Business Kuopio

 

Kasvutarinoita Savosta

25.9.2017

Mikael Pentikäinen vierailee paikallisissa yrityksissä

Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen vierailee tiistaina 26.9.2017 pohjoissavolaisissa yrityksissä. Päivän lopuksi Pentikäinen on myös puhumassa Kuopiossa järjestettävässä Made by Finland -seminaarissa, jonka aiheena on savolaisen elinkeinoelämän vahvuudet ja työn tulevaisuus.

Yritysvierailukohteena on siilinjärveläinen Cross Wrap, joka tuottaa pakkauslaitteita teollisuuden tarpeisiin ympäri maailmaa. Kuopiossa Pentikäinen vierailee lisäksi virtuaalitodellisuuden sisältöä ja ohjelmistoja tuottavalla 3D Talolla sekä terveydenhuollon sovelluskehitykseen ja IT-palveluihin erikoistuneella SenSoftialla.

– Haluamme ylpeänä näyttää tätä savolaista osaamista ja tätä kautta viedä alueemme yrittäjien terveiset Suomen Yrittäjille, joka ajaa yrittäjien etuja mm. maan hallituksen, eduskunnan sekä Euroopan Unionin suuntaan, toteaa Savon Yrittäjien toimitusjohtaja Arto Nykänen.

Kansainvälistymistä kiihdytettävä

Arto Nykänen toteaa Savossa olevan paljon hienoja kasvuyrityksiä. Yhä useamman niistä toivotaan yltävän aina kansainvälisille markkinoille saakka, sillä vientiä harjoittavien yritysten määrä on Pohjois-Savossa edelleen alemmalla tasolla kuin maassamme keskimäärin.

– Nyt tarvitaan voimavarojen suuntaamista olosuhteiden luomiseen niin, että ne mahdollistaisivat yritysten kasvun ja kansainvälistymisen, Nykänen painottaa.

Pohjois-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen (ELY) ylijohtaja Kari Virrannan mukaan yritysten kansainvälistyminen ei ole mahdollista vain valtakunnallisin toimin, vaan edellyttää vahvaa jalkatyötä myös maakunnan toimijoilta.

– Tarvitaan asiantuntijoita, jotka pystyvät rakentamaan pitkäjänteistä yhteistyötä yritysten kanssa ja jotka nauttivat yritysten luottamusta. Ilman luottamusta verkostojen rakentaminen ei ole mahdollista, Virranta toteaa.

Lisätietoja:
Arto Nykänen, toimitusjohtaja, Savon Yrittäjät, p. 044 3680 501, arto.nykanen(at)yrittajat.fi

Savon Yrittäjien tiedote 25.9.2017

Tilaa uutiskirje