Business Kuopio

 

Ritva-Liisa Pohjalaisen lasitaide loisti Shanghain kattojen yllä

17.10.2017

Suomalaisen naisen tarina ja Kuopio – Capital of Lakeland -näyttelyn avaus kiinnosti

Kuopion kaupungin ja Shanghai Pudongin viisivuotista ystävyyttä juhlistettiin suomalaiskiinalaisin voimin avaamalla näyttely Shanghain World Financial Centerissä 12.10.2017. Näyttely kestää 27.10. asti. 

Arvostettu lasitaiteilija-muotoilija Ritva-Liisa Pohjalainen on rakentanut galleriaan 50 uniikin lasiveistoksen näyttelyn, jotka kertovat suomalaisuudesta ja suomalaisen naisen tarinasta. Näyttely on osa Suomi 100 -tapahtumia Kiinassa. Kuopion kaupunki näyttäytyy galleriassa Capital of Lakeland -teemalla.

– Ritva-Liisa Pohjalaisen näyttely on pääkonsulaatin yksi Suomen juhlavuoden päätapahtumista. Olemme hyvin ylpeitä voidessamme esitellä suomalaisen taitelijan näyttelyä Shanghaissa, Suomen pääkonsuli Jan Wahlberg kommentoi näyttelyä avajaispäivänä.

Avajaispäivän aattona näyttelyyn tutustui kiinalainen media ja tuotantoyhtiö. Avajaispäivän iltana pääuutislähetyksessä uutisoitiin Pudongin hallinnon ja Kuopion neuvotteluista sekä näyttelyn avajaisten tunnelmaa.

Lakeland-tunnelmaa pilvenpiirtäjässä

Kuopiolainen Fantasia Works Oy taikoi pilvenpiirtäjän ikkunoihin suomalaisen järvimaiseman. Videoiden avulla katsojaa kuljetetaan suomalaisen järviluonnon rauhoittavaan syleilyyn linnunlaulun säestyksellä. Lisäksi videoissa tuodaan esille vahvaa kuopiolaista hyvinvointi- ja terveysosaamista sekä kansainvälisen koulutuksen ja korkeatasoisen kulttuuritarjonnan kaupunkia.

Delegaatiossa oli mukana myös virtuaalitekniikan ohjelmistoyhtiö 3D-talo. Toimitusjohtaja Iiro Naamanka kannusti vieraita kokemaan Tahkon rinteet 3D-lasien kautta virtuaalitodellisuudessa.

– Suomi ja Yhdysvallat ovat tällä hetkellä virtuaalitekniikan kärkimaita, on kiinnostavaa tuoda matkailun 3D-mallinnus osaksi näyttelyä.

Matkailu- ja yritysyhteistyö Shanghaissa

Kuopiosta näyttelyn avajaisiin osallistuva matkailuväki juhlisti avajaisia tyytyväisenä. Seuraavana päivänä oli matkanjärjestäjien tapaaminen, johon osallistui toistakymmentä Shanghain alueen merkittävintä matkanjärjestäjää. Mukana yhteistyössä olivat myös Visit Finland ja Finnair.

Kuopion alueen kauppakamarin toimitusjohtaja Silja Huhtiniemen mielestä Kiinan markkinat vaativat pitkäjänteistä työskentelyä. Kuopion vuosien määrätietoinen tekeminen eri osa-alueilla tuottaa nyt tulosta, ja elinkeinoelämän on helpompi rakentaa suoria suhteita alueelle.

– Yritysten täytyy tehdä vielä itse kovasti töitä, mutta silta on valmiina hyödynnettäväksi.

Lisätietoja Kuopio-Shanghai-yhteistyöstä:

Kirsi Soininen, markkinointijohtaja, Kuopion kaupunki, puh. 044 718 2020, kirsi.soininen(at)kuopio.fi

Kuopio-Shanghai -yhteistyöverkostosta lisää

Tilaa uutiskirje