Business Kuopio

 

Kiertotalouden liiketoimintamahdollisuudet kiinnostavat Kuopiossa 

30.4.2019

Kuopiossa järjestettiin torstaina 25.4. Kiertotalous – kasvuun vai karkuun? -tapahtuma, joka keräsi Kuopion Klubille lähemmäs 100 kiertotaloudesta ja sen liiketoimintamahdollisuuksista kiinnostunutta toimijaa. Mukana oli yritysten edustajia monipuolisesti eri aloilta sekä muita alueen sidosryhmiä.

Tapahtuman tavoitteena oli lisätä ymmärrystä siitä, millaisia hyötyjä kiertotalous voi yrityksille tarjota sekä haastaa yrityksiä pohtimaan, millaista uutta liiketoimintaa kiertotalouden ympärille voisi syntyä. Näihin teemoihin liittyen kuultiin kiinnostavia puheenvuoroja Sitralta, Business Finlandilta ja VTT:ltä. Lisäksi Talous ja nuoret TAT:in ja Savonia-amk:n puheenvuoroissa nostettiin esiin tulevaisuuden kiertotalousosaamista ja ”kiertotalousnatiiveja”, joita kouluissa jo tällä hetkellä kasvaa.

Kiertotalous – kasvuun vai karkuun?-tapahtuma houkutteli Kuopion klubille suuren joukon yritysten ja oppilaitosten edustajia. Kuva Vicente Serra.

Iltapäivän aikana kuultiin myös lyhyitä yritysesittelyitä, joissa Kuopion alueenyritykset kertoivat omasta kiertotalousliiketoiminnastaan. Innostavia esimerkkejä olivat kertomassa Ravintolamestarit Oy, Lasilinkki Oy, Rx3 Studio Oy, DS Smith, Preventos Informatics Oy, Biopallo Systems Oy, Jätekukko Oy ja Vaatelainaamo Noppa.

Tilaisuuden yhtenä keskeisenä tavoitteena oli myös mahdollistaa uusien kohtaamisten ja yhteistyömahdollisuuksien syntyminen osallistujien välille. Osallistujajoukon ja heidän edustamiensa toimialojen monipuolisuus synnyttikin päivän aikana lukuisia uusia kohtaamisia ja kiinnostavia keskusteluja.

Tapahtumassa jaettiin ensimmäistä kertaa Vuoden Kiertotalousteko -palkinto. Kuopion kaupungin myöntämä Vuoden kiertotalousteko -palkinto jaetaan kuopiolaiselle yritykselle tai organisaatiolle, joka on toteuttanut menneen vuoden aikana merkittävän kiertotaloutta edistävän teon. Palkinnon sai Kuopion Opiskelija-asunnot Oy Samoilijantie 6 asuntokohteen toteuttamisesta.

Vuoden kiertotalousteko -palkinnon sai Kuopion Opiskelija-asunnot Oy. Kuva Vicente Serra.

Tapahtuman pääjärjestäjinä olivat Kuopion kaupunki, BusinessKuopio, Savonia-amk ja Kuopio Design Week. Lisäksi yhteistyökumppaneina mukana olivat Talous ja nuoret TAT ry, Kuopion Klubi, Ravintola Musta Lammas, Sitra ja Business Finland.

Onnistuneen ja runsaasti kiinnostusta herättäneen tapahtuman jälkeen suunnitellaan vastaavan tilaisuuden järjestämistä myös ensi vuonna.

Eeva Lehtomäki

BusinessKuopio / Invest & Grow in Kuopio Region

 

Tilaa uutiskirje